Повернутися до звичайного режиму

На Харківщині з'являться 7 опорних шкіл

Про це повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

За його даними, 1 вересня відкриються 6 опорних шкіл в Борівському, Зміївському, Валківському, Близнюківському, Дворічанському та Красноградському районах. Краснопавлівський ліцей в Лозівському районі стане сьомою опорноюшколою найближчим часом.

«Опорні школи - це ініціатива Міністерства освіти і науки України. Це нова модель функціонування сільської школи, яка дозволить консолідувати матеріальні, фінансові, викладацькі ресурси. Все це дозволить дітям в кожному селі отримати якісну освіту», - розповів Анатолій Бабічев.

За його інформацією, на сьогодні кращими опорними школами є Валківський ліцей ім. О.С. Масельського та Зміївська школа №1 ім.З.К.Слюсаренка.

«Там була значно поліпшена матеріальна база. Це сучасні школи, в яких є цифрове обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, географії, лінгвістичні кабінети для вивчення іноземних мов, спортивні майданчики, електронний тир для вивчення предмета «Захист Вітчизни», - перерахував Анатолій Бабічев.

Крім того, глава сфери освіти області відзначив успіхи регіону в минулому навчальному році.

«Минулий рік ознаменувався для нашої області найкращими показниками якості освіти. Це - перше місце рейтингу Кабінету Міністрів України по галузі «Освіта». Це - рекордні для області 16 перших місць, які ми посіли на конкурсах-захистах Малої академії наук. Також вже четвертий рік поспіль харків'яни посідають перші місця з предметних олімпіад. Наприклад, вперше посіли перше місце на олімпіаді з української мови. Також в минулому році ми потрапили до четвірки кращих областей за результатами ЗНО», - повідомив Анатолій Бабічев.

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.